tiistai 16. huhtikuuta 2013

kotijogurtti

 Kotijogurtti on helppo ratkaisu  jos kaipaa vaihtelua kaupan jogurtteihin tai välttelee E koodeja. ( onhan niitä tässäkin, mutta ehkä hieman vähemmän... Säilyy noin 3 päivää ja maustaminen on helppoa mm, soseilla, marjoilla ja hedelmillä.  =)

 1,5l maitoa ( luomumaitokin käy!)
1dl maitojauhetta
1-3tl vanilja sokeria
1.5dl sokeria ( ite laitan vaan 0,5dl sokeria. se tekee tästä huomattavasti monikäyttösemmä, eli voit käyttää sitä mm pastan tekoo. toisi ku jos tästä tekee makeemma.. )
2dl bulgarian jogurttia

1. kiehauta kaikki muut aineet paitsi bulgarian jogurtti. 
2. jäähdytä kädenlämpöiseksi ja lisää bulgarian jogurtti
3. laita jogurtti ilmatiiviiseen astiaan ja anna sen olla huoneenlämmössä yön yli (8h)
4. laita jogurtti viilenemään jääkaappiin ja nauti

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti